"KI MERRE TART A MAGYAR SHAKESPEARE-KUTATÁSBAN?"

JÁGÓNAK

Shakespeare Konferencia

Interface Shakespeare


Szeretettel invitálunk minden érdeklődő kutatót, tanárt, fordítót, művészt és színházzal foglalkozó szakembert, valamint egyetemi és PhD hallgatót a "Jágónak" Shakespeare-konferenciára, melyet 2024. szeptember 19-21. között tartunk a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán.

Hagyományainkat követve olyan fórumot szeretnénk teremteni, amely az egyént és a közösséget egyaránt segíti munkájában, terveinek alakításában és megvalósításában. A konferencia tematikus címe: Interface Shakespeare – lehetőséget szeretnénk kínálni a résztvevőknek egy eszmecserére arról, hogy Shakespeare és a kora modern tanulmányok milyen módon segíthetik elő a különböző tudományterületek és hagyományok közötti inter- és transzdiszciplináris párbeszédet, különös hangsúlyt fektetve a "közbölcsészet" (public humanities) fogalmára az egyéni és a globális jólét szolgálatában. A konferencián a részvétel többféleképpen is lehetséges, 20 perces projekt-bemutatóval, 20 perces konferencia-dolgozattal, illetve auditáló résztvevőként. A projekt-bemutatóknak különösen örülünk; elsősorban PhD hallgatóknak ajánljuk, illetve bárkinek, aki egy nagyobb lélegzetű kutatás körvonalait szeretné bemutatni és az ezzel kapcsolatos dilemmáit megosztani.

Angol és magyar nyelvű szekciókat tervezünk, dilemma esetén (ha a téma is engedi), az angolt ajánljuk. A témához kötődni nem kötelező, minden Shakespeare-rel kapcsolatos munkát szívesen látunk, magyar vagy angol nyelven. Kérjük, ezen az űrlapon jelentkezzen a konferenciára 2024. június 30-ig.

A dolgozatok és projektleírások szövegét szeptember 01-ig várjuk, hogy az elnökök és a résztvevők előre készülhessenek belőlük.

A rendezvényen részt vesznek a Magyar Shakespeare Bizottság vezetőségi tagjai. Meghívott külföldi vendégek: Maria Sequeria Mendes (University of Lisbon), Douglas Lanier (University of New Hampshire), Paola Spinozzi (University of Ferrara), Zenón Luis-Martínez (University of Huelva), Fernando Cioni (University of Florence), Antoine Ertlé (University of Bordeaux).

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket, és várjuk a szegedi találkozót!

A szervezők: Kiss Attila és Matuska Ágnes

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el