"KI MERRE TART A MAGYAR SHAKESPEARE-KUTATÁSBAN?"

JÁGÓNAK

Shakespeare Konferencia

Shakespeare és vírus / Viral Shakespeare


Szeretettel invitálunk minden érdeklődő kutatót, tanárt, fordítót, művészt és színházzal foglalkozó szakembert, valamint egyetemi és PhD hallgatót a "Jágónak" Shakespeare-konferenciára, melyet 2021. október 7-9. között tartunk a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán.

Hagyományainkat követve olyan fórumot szeretnénk teremteni, amely az egyént és a közösséget egyaránt segíti munkájában, terveinek alakításában és megvalósításában. Lehetőséget kívánunk biztosítani a szakma képviselői számára, hogy megosszuk egymással azokat a problémákat, amelyekkel a változó egyetemi-kutatói-alkotói környezetben szembesülünk. A konferencián a részvétel többféleképpen is lehetséges, 20 perces projekt-bemutatóval, 20 perces konferencia-dolgozattal, illetve auditáló résztvevőként. A projekt-bemutatóknak különösen örülünk; elsősorban PhD hallgatóknak ajánljuk, illetve bárkinek, aki egy nagyobb lélegzetű kutatás körvonalait szeretné bemutatni és az ezzel kapcsolatos dilemmáit megosztani.

Konferenciánk idei témájával egyszerre kívánunk reflektálni a shakespeare-i örökség jelenlétére és alkalmazhatóságára a világméretű járványok idején (többek között a járvány-okozta lezárások alatt megszaporodott online Shakespeare-események tapasztalataira) valamint a Shakespeare-művek (negatív és pozitív értelemben is felfogható) vírus-szerű működési logikájára a kora újkori angol irodalomban, korabeli és mai reneszánsz kánonokban, a humán tudományokban, a szakmánkban. A témához kötődni nem kötelező, minden Shakespeare-rel kapcsolatos munkát szívesen látunk, magyar vagy angol nyelven. Kérjük, ezen az űrlapon jelentkezzen a konferenciára 2021. július 20-ig.

A dolgozatok és projektleírások szövegét szeptember 20-ig várjuk, hogy az elnökök és a résztvevők előre készülhessenek belőlük.

Visszaigazolt előadóink és vendégeink: Almási Zsolt, Fernando Cioni, Dávidházi Péter, Antoine Ertlé, Fabiny Tibor, Földváry Kinga, Patrick Gray, Gerard Kilroy, Zenón Luis-Martínez, Péti Miklós, P. Müller Péter, Pikli Natália, Ruttkay Veronika, Szőnyi György Endre.


Sok szeretettel várnak minden jelentkezőt a szervezők: Kiss Attila és Matuska Ágnes.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el